Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивГазпром е намалил обема на газ, изпомпван

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивГазпром е намалил обема на газ, изпомпван
Коментари Харесай

Газпром намали транзита на газ до големи европейски складови бази

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Булфото, списък

" Газпром " е понижил размера на газ, изпомпван в най -големите европейски складове. Това се потвърждава от данните на портала „ Газова инфраструктура Европа “.
Транзитът беше понижен в складовете Хайдах в Австрия, Реден в Германия и Бергермеер в Холандия. Всички те се употребяват от Газпром. В същото време, нормално през уикендите, търсенето от промишлеността понижава и затова ресурсите за предпазване се освобождават, оповестява РИА.ру.

По -рано стана известно, че Газпром реши да не резервира спомагателни мощности за пренос на гориво за Европа през Украйна за август. Като се вземат поради към този момент конфигурираните мощности през юли, компанията изпомпва 124 милиона кубически метра газ дневно, същият размер беше плануван за август.

Междувременно, заради ремонтни действия по газопроводите „ Ямал-Европа “ и „ Северен поток-1 “, доставките на газ за Европейски Съюз леко са намалели, а в европейските подземни складови пространства се е образувал дефицит на запаси, което е довело до повишение на цените на техния пазар на газ. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР